Apotheek De Drie Stellingen investeert in nieuwe AED’s

Bij apotheek De Drie Stellingen aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha is een gloednieuwe Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst. Eerder werd ook al de AED bij de apotheek aan de Brink in Oosterwolde vervangen. „We kunnen nu de komende jaren weer vooruit”, zegt apotheker Rogier Hilbers tevreden.

Om de betrouwbaarheid van een AED te kunnen garanderen, wordt geadviseerd om het apparaat na tien jaar te vervangen. Ondanks de investering heeft de apotheek nooit getwijfeld om dit niet te doen. „We voelen ons maatschappelijk betrokken en willen ook op deze manier zorg kunnen leveren”, vertelt Hilbers. „De afgelopen jaren zijn onze AED’s al een paar keer levensreddend gebleken.”

De nieuwe apparaten zijn geleverd door MediHearts. Dit bedrijf heeft ook voor de speciale buitenkasten gezorgd. Door de AED’s in deze kasten te plaatsen, kunnen burgerhulpverleners er ook buiten de openingstijden van de apotheek gebruik van maken. „Dankzij de investering van onder andere De Drie Stellingen heeft de gemeente Ooststellingwerf de hoogste AED-dichtheid in de regio”, meldt Wynand Tuinstra van MediHearts enthousiast. „Twee weken geleden is in deze gemeente de tachtigste AED geplaatst, waardoor het AED-netwerk nu 100 procent dekkend is.”

Daarnaast is het van belang dat er voldoende burgerhulpverleners zijn. Wie een cursus wil volgen, kan terecht bij MediHearts. Kijk voor meer informatie op www.medihearts.nl.