Wij zijn úw Apotheek De Drie Stellingen

Het team van Apotheek De Drie Stellingen

De locaties van úw Apotheek De Drie Stellingen

 

De Servilocker, 24/7 medicijnen ophalen

 

Uw medicijnen

Mijn Medicijn Coach

Mijnmedicijncoach is een programma dat onafhankelijke informatie over uw medicijnen en uw aandoening biedt. Bovendien beschikt u met dit programma over een uitgebreid medicijnoverzicht, geeft het toegang tot een besloten forum om te praten met lotgenoten en zijn er mogelijkheden om uw bezoek aan de arts of apotheek voor te bereiden en om vragen te stellen aan uw apotheek. Ook kunt u via dit programma uw medicijnen bijbestellen.
Ga naar mijnmedicijncoach.nl >

Wanneer u bij ons medicijnen besteld. Dan zijn er bepaalde zaken waar u mee te maken krijgt, of zou kunnen krijgen.

Adres- en verzekeringsgegevens

Voor veel mensen declareren wij rechtstreeks bij hun verzekering. Gaat u naar een andere verzekeraar of krijgt u een nieuw polisnummer? Wanneer uw verzekeringsgegevens wijzigen, is dat voor de apotheek ook belangrijk om te weten. Wij kunnen dan de aan u verstrekte medicijnen op de juiste wijze declareren.

Bent u verhuisd? Stuur dan een adreswijziging. Dit is ook verstandig wanneer u naar een andere plaats verhuist. Dan kunnen wij een medicatieoverzicht uitdraaien van het afgelopen jaar. Dit kunt u dan bij uw nieuwe apotheek en huisarts afgeven ter informatie.

Bestellingen

In Apotheek De Drie Stellingen hebben we veel producten op voorraad. Dus als u met een recept bij ons komt, kunnen wij u vaak al direct helpen. En als wij iets voor u bestellen, dan kunt u het geneesmiddel de volgende dag al ophalen.

Het is verstandig om geneesmiddelen of incontinentiematerialen waar u niet zonder kunt, niet op het laatste moment aan te vragen.

Voor op maat gemaakte producten en homeopathische middelen geldt een langere levertijd.

Producten die we speciaal voor u laten maken, kunt u beter wat eerder aanvragen. Deze op maat gemaakte producten worden door een speciale bereidingsapotheek gemaakt en er gaan enkele dagen overheen voordat u het product kan ophalen.

Betalen in de apotheek

De kosten van een heleboel geneesmiddelen kunnen door de apotheek direct bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen gedeclareerd worden. Dit is dan ook de meest praktische oplossing voor u, voor ons en voor uw verzekeringsmaatschappij.

Een aantal geneesmiddelen wordt niet of niet standaard vergoed. Deze moet u zelf betalen in de apotheek. U kunt geneesmiddelen natuurlijk contant of via pin betalen. Als wij een product dat niet vergoed wordt speciaal bestellen, dan betaalt u van tevoren. Deze producten kunnen namelijk niet teruggenomen worden indien ze u niet voldoen.

Bijbetalen

De overheid wil graag bezuinigen op kosten van medicijnen. Ze heeft daarvoor een aantal maatregelen ingevoerd. Eén van die maatregelen is dat per categorie geneesmiddelen een gemiddelde prijs is vastgesteld. Dat is de maximale prijs die de ziektekostenverzekeraars mogen vergoeden. Voor medicijnen die duurder zijn dan die vastgestelde prijs moet worden bijbetaald. Heel vervelend, maar wij kunnen daar helaas niets aan veranderen. Wel kunnen wij in overleg met uw huisarts in sommige gevallen zoeken naar een goedkoper alternatief dat wel volledig wordt vergoed.

Overgevoelig voor bepaalde stoffen? Meld het ons!

Als u ergens allergisch voor bent, dan is het verstandig dat bij ons te melden. Wij waarschuwen u dan als uw nieuwe geneesmiddelen gaat gebruiken die problemen met uw allergie opleveren. 

Proeftijd voor medicijnen

Als u een geneesmiddel voor de eerste keer krijgt voorgeschreven, mogen wij u slechts een voorraad voor 15 dagen meegeven. Dit is een bezuinigingsmaatregel van de overheid om te voorkomen dat er onnodig medicijnen in de afvalcontainer terechtkomen. Bijvoorbeeld doordat het geneesmiddel bij u niet goed werkt of vervelende bijwerkingen geeft.

Als de arts voor een langere periode geneesmiddelen voorschrijft, dan krijgt u voor de resterende hoeveelheid een herhaalrecept (geel briefje) van ons mee.

Uw medicijnen in een andere verpakking

Het kan zijn dat u geneesmiddelen krijgt die er anders uitzien dan u gewend bent. Dit is wel hetzelfde medicijn, maar het is goedkoper omdat er geen patent meer op rust. Door deze zogenaamde generieke medicijnen uit te geven, helpt Apotheek De Drie Stellingen met het betaalbaar houden van de gezondheidszorg. In plaats van een relatief duur merkpreparaat krijgt u van ons een goedkoper alternatief. Dit middel voldoet aan dezelfde eisen als het oorspronkelijke merkproduct en is dus net zo werkzaam en veilig.

Krijgt u andere medicijnen dan u gewend bent en heeft u daar vragen over? Stel deze dan gerust aan één van onze medewerkers.     

Zwanger/Borstvoeding?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het nuttig om ons dat te melden. Sommige geneesmiddelen mogen namelijk niet (samen) gebruikt worden. Dit geldt ook voor medicijnen die u zonder recept koopt. Wij geven u graag advies!

Uw privacy in de apotheek

De balie van Apotheek De Drie Stellingen bestaat als het ware uit afzonderlijke eilandjes. Hierdoor is het mogelijk met iemand een gesprek te voeren zonder dat een ander mee kan luisteren. Daarnaast hebben wij een aparte spreekkamer voor het voeren van een rustig gesprek.

In onze apotheek registreren we verschillende gegevens, zoals uw naam, telefoonnummer, medicijngebruik en eventuele allergieën. Deze gegevens zijn nodig om te bepalen of u een geneesmiddel veilig kunt gebruiken en om u te kunnen bereiken, bijvoorbeeld als we u iets belangrijks moeten melden

Wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. We zijn gebonden aan ons beroepsgeheim en aan het privacyreglement van onze beroepsorganisatie. U kunt erop rekenen dat uw gegevens alleen in te zien zijn door de apothekers, de assistenten, uw arts en uzelf. 

Zelfzorggeneesmiddelen

Bij zelfzorggeneesmiddelen is het ook van belang dat u het juiste middel gebruikt. Net als bij receptgeneesmiddelen spelen factoren zoals leeftijd, bij kinderen ook het gewicht, zwangerschap en de duur van de klacht een rol. Ook is het belangrijk te weten of u nog andere medicijnen gebruikt.

Wij zullen u dan ook altijd eerst een paar vragen stellen om een goed advies te kunnen geven. In goed overleg kiezen we het meest geschikte product. Het kan voorkomen dat uw klacht niet is op te lossen met een zelfzorgmedicijn. Wij verwijzen u dan naar uw huisarts.

Wij adviseren u ook om de zonder recept verkrijgbare geneesmiddelen, de zelfzorgmiddelen, in de apotheek te laten registreren als u chronisch medicijnen gebruikt. Wij controleren dan voor u of u ze veilig kunt gebruiken naast uw huidige medicijnen!

 

Tijdelijk openingstijden

Koningsdag: Zaterdag 27 april Gesloten
Hemelvaartsdag: Donderdag 9 mei Gesloten
2e Pinksterdag: Maandag 20 mei Gesloten

Apotheek Oosterwolde
Brink 1 – 101
8431 LD, Oosterwolde
Tel.: 0516 51 50 01
oosterwolde@dedriestellingen.nl

Spreekuur: Vrijdag 10 – 11 uur, Apotheker Jasmijn Hunneman
Graag tevoren een afspraak maken; andere tijden in overleg

Openingstijden apotheek oosterwolde

Apotheek Appelscha
Vaart ZZ 60
8426 AG, Appelscha
Tel.: 0516 43 27 22
appelscha@dedriestellingen.nl

Spreekuur: Maandag 9 – 10 uur, Apotheker Monique Schoonhoven
Graag tevoren een afspraak maken; andere tijden in overleg

Openingstijden apotheek appelscha