Begeleiding wandelaars Diabetes Challenge

Elke dinsdagochtend wandelt een groep mensen in en rondom Appelscha. De wandelingen zijn gericht op mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn welkom. De wandelingen dienen ook als training voor de Challenge. In september wordt er als afsluiting van de twintig weken namelijk een vierdaagse gewandeld. Daarnaast wordt er ingezet op het voorzetten van de wandelingen ook na deze twintig weken.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. De deelnemers worden begeleid door diƫtiste Carin Pranger, buurtsportcoach Anne-Marie Heidstra en apotheker Rogier Hilbers.

Gezond leven
De wandelingen worden georganiseerd vanuit de Huisartsenpraktijk Appelscha en de buurtsportcoaches van Stichting Scala. De wandelingen hebben een vast startpunt bij Tourist Info Appelscha, starten om 10.30 uur en duren gemiddeld genomen een uur. De routes zijn elke wandeling weer anders en worden gedaan aan de hand van een trainingsschema. Ook gaan er elke week vanuit de Huisartsenpraktijk, apotheek en Stichting Scala een zorg- en/of een sportprofessional mee. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo meedoen en de juiste begeleiding krijgen.