Genieten van een zorgeloze vakantie? Dat vraagt om een goede voorbereiding, met name als u naar het buitenland gaat.

Geneesmiddelenpaspoort
Het advies is altijd een geneesmiddelenpaspoort mee te nemen. Het paspoort geeft veel informatie aan een arts, waardoor er direct goed gehandeld kan worden. Het geneesmiddelenpaspoort is kosteloos bij Apotheek De Drie Stellingen in Oosterwolde en Appelscha verkrijgbaar. De apotheker beoordeelt meteen of een Schengenverklaring noodzakelijk is. Sommige medicijnen vallen nl onder de Opiumwet en dan is deze verklaring verplicht. Vraag daarom tijdig het paspoort aan, een aanvraag voor een Schengenverklaring kan enkele weken in beslag nemen.

Adviesgesprek
Tijdens het adviesgesprek geven de medewerkers van de apotheek graag aan wat eventueel verder nog nodig is. Denk bijvoorbeeld aan reistabletten, DEET, zonnebrandcrème, pijnstillers of een verbanddoos.  Maar ook tips over de manier waarop bepaalde medicijnen het beste vervoerd en bewaard kunnen worden. Is op de vakantiebestemming geen koelkast aanwezig om bepaalde medicijnen in te bewaren, wat is dan de beste manier van bewaren.  Hij geeft in ieder geval de tip om geneesmiddelen of een deel daarvan tijdens een vliegreis in de handbagage mee te nemen. Raakt een koffer kwijt, dan zit je in ieder geval niet zonder. Ook is het verstandig om medicijnen nooit in het handschoenenkastje van de auto of op de hoekenplank te leggen. Daar worden ze veel te warm.

Wat de reisbestemming ook mag zijn, per land heeft de apotheek inzichtelijk wat nodig is. Kom even langs en voorkom daarmee ongemakken. Fijne vakantie!