Heeft uw zorgverzekering in 2023 een contract met Apotheek De Drie Stellingen?

Beste heer, mevrouw,

Vergoeding van uw medicijnen in 2023?  

U bent gewend dat wij uw geneesmiddelen en de zorg daaromheen direct bij uw zorgverzekeraar in rekening brengen. Om dit mogelijk te maken onderhandelen we elk jaar met de zorgverzekeraars. Voor 2023 zijn er met de meeste verzekeraars afspraken gemaakt over de zorg die wij leveren. We ontvingen vandaag bericht dat het met enkele verzekeraars nog niet is gelukt om afspraken te maken. Wij vinden het belangrijk u hierover te informeren.

Afspraken zorgverzekeraars 2023

In de tabel hieronder staat per verzekeraar aangeven of wij afspraken voor 2023 hebben gemaakt en wij uw geneesmiddelen direct aan de verzekeraar kunnen doorsturen. In dat geval staat er een groen vinkje. Als er een oranje vraagteken staat, dan zijn de onderhandelingen nog niet afgerond en is het nog niet mogelijk uw geneesmiddelen direct via de verzekeraar te laten betalen.

Zorgverzekeraar

Contract

Zilveren Kruis
(Zilveren Kruis, Pro Life, FBTO, Interpolis, De Friesland, ZieZo)

 Menzis
(Menzis, AnderZorg, HEMA, PMA, VinkVink)

 VGZ
(VGZ, Univé, IZZ, IZA, UMC, ZEKER, Gewoon ZEKUR polis, 
VGZ Bewust, United Consumers)

?

 CZ
(CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, OHRA, Just, Nationale Nederlanden)

a.s.r.
(a.s.r., Ditzo)

 Caresq
(Aevitea)

?

DSW
(DSW, StadHolland, InTwente)

?

 ENO
(Salland, ZorgDirect)

 ONVZ
(ONVZ, PNO Zorg, VvAA, Jaaah)

Zorg en Zekerheid
(Zorg en Zekerheid, AZVZ)

 

Mijn verzekeraar heeft geen contract met mijn apotheek. Wat nu?

Wij zijn nog steeds in gesprek met de verzekeraars waar een oranje vraagteken bij staat. Het kan gebeuren dat we niet of niet op tijd een nieuwe afspraak kunnen maken met de verzekeraar. In dat geval zullen wij de factuur bij u in rekening brengen. U kunt de factuur vervolgens zelf direct insturen naar uw verzekering. Afhankelijk van uw polis vergoedt de verzekeraar het geheel of een deel van de rekening. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar of nalezen in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Is het mogelijk over te stappen naar een andere zorgverzekeraar?

U heeft tot en met 31 december 2022 de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. U hoeft dan niet direct een nieuwe verzekering af te sluiten. Hier heeft u tot en met 31 januari 2023 de tijd voor. U kunt er dan zelfs voor kiezen toch te blijven bij uw huidige verzekeraar. Meer informatie kunt u vinden op de website van de consumentenbond.

Vragen

Heeft u vragen over de vergoeding van uw medicijnen, dan kunt u natuurlijk bij ons in de apotheek terecht. Ook kunt u contact opnemen met ons apotheekteam via oosterwolde@kadds.nl, appelscha@kadds.nl of telefoonnummer 0516 515001.

Wij helpen u graag.