‘Heel blij met deze kans’

Het is negen jaar geleden dat Karin Doller-Welvering (30) uit Oosterwolde een vacature zag staan voor farmaceutisch medewerker bij de plaatselijke apotheek. “Ik had met veel plezier in diverse winkels gewerkt, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde meer.” Deze uitspraak is typerend voor Karin die momenteel keihard werkt om een volgende stap binnen apotheek De Drie Stellingen te kunnen maken.

Na haar middelbare school koos Karin voor de MBO-opleiding Filiaalmanager (niveau 4). Vervolgens ging ze aan de slag bij respectievelijk Super de Boer in Oosterwolde, drogisterij De Jong in Appelscha en de Hema in Oosterwolde. “Hartstikke leuk om in een winkel te werken, vooral door het contact met de klanten.”

Desondanks was ze toe aan een nieuwe uitdaging en die vond ze als farmaceutisch medewerker bij apotheek De Drie Stellingen. “Het is een goede keuze geweest. Het werk is leuk, belangrijk en afwisselend.” Zo is Karin onder andere verantwoordelijk voor alle bestellingen die binnenkomen. Alles wordt door haar uitgepakt, gecontroleerd en klaargemaakt voor uitgave. Ze zorgt dat de voorraden kloppend zijn en houdt nauwlettend vervaldata in de gaten. Ook maakt ze recepten die door de apothekersassistenten zijn aangemaakt verder klaar en ze zorgt dat de winkeltjes van de apotheek op orde zijn. “En dan hebben we nog onze medicijnrobot. Die neemt veel werk uit handen, maar kan niet alles. Ik controleer sowieso elk doosje.”

Nadat ze slechts een paar maanden in dienst was, raakte ze zwanger van haar eerste kindje. Inmiddels heeft ze er twee. “Ik wilde direct vanaf het begin graag de opleiding tot apothekersassistente volgen, maar dat is door de komst van mijn kinderen op de lange baan geschoven. Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om intern alsnog deze opleiding te gaan volgen. Ik ben heel blij met deze kans die mij is geboden en die heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.”

Het is hard werken, maar dat heeft ze er graag voor over. Ze werkt nu 24 uur per week als farmaceutisch medewerker en 8 uur in de week loopt ze op de locatie in Oosterwolde stage voor de nieuwe functie van apothekersassistente. Elke avond zit ze zo’n anderhalf uur met haar neus in de boeken. “Het is veel en ook best moeilijk, maar tot nu toe heb ik mooie cijfers behaald.” Over zo’n anderhalf jaar hoopt ze de opleiding af te ronden. “Werk ik nu veelal achter de schermen, als apothekersassistente zit je veel aan de balie en heb je contact met de patiënten. Een prachtige combinatie.”

Tip van de maand
De R zit weer in de maand. Dit betekent dat uw weerstand soms wel wat hulp kan gebruiken. Wij geven graag tips en advies om tijdens de wintermaanden fit en gezond te blijven, bijvoorbeeld door extra vitamines te nemen.