Maatregelen tegen corona virus

Apotheek ‘De Drie Stellingen’ met vestigingen in Oosterwolde en Appelscha heeft vergaande maatregelen genomen om de levering van medicijnen te kunnen garanderen. Alles is gericht op het voorkomen dat medewerkers ziek worden. Eventueel worden geannuleerde reizen van medewerkers zelfs vergoed.

“We hebben tijdig ingespeeld op de nu ontstane situatie”, vertelt apotheker Rogier Hilbers. “Als geen ander weten we hoe belangrijk continuïteit in de uitlevering van medicatie is. Gelukkig ontmoeten we bij onze medewerkers veel begrip voor de genomen maatregelen. We zijn trots op de bijdrage die zij leveren aan de continuïteit van de zorg.”

Vergoeding geannuleerde reis
Zakelijke reizen en bijeenkomsten zijn niet toegestaan. Het gaat daarbij niet alleen om het bezoeken van congressen en symposia, maar ook om werkbezoeken en overleggen.

Ook privé is de mobiliteit ingeperkt. “We vragen het bezoek aan familie en vrienden uit te stellen, als daarvoor gereisd moet worden. En ook het omgekeerde is van toepassing. We vragen medewerkers de ontvangst van familie en vrienden te vermijden als zij daarvoor moeten reizen.” In het uiterste geval is De Drie Stellingen bereid de annuleringskosten van een reis voor haar rekening te nemen als een verzekering die kosten niet dekt. “We zetten alles op alles om medicatie te kunnen blijven leveren”, geeft Hilbers aan. “Deze maatregelen hebben we afgelopen maandag al ingevoerd.”

In de apotheken in Oosterwolde en Appelscha wordt met gescheiden teams gewerkt. Een koerier die pendelt tussen beide vestigingen komt niet verder dan een sluis in de apotheek.

Bekijk het interview van Rogier Hilbers met Omrop Fryslân.